> Acasa > Stiri proaspete > Externe > Gripa noua, in lume. Peste 5000 de oameni au murit. Situatia se inrautateste in Ucraina
Navigator
Autentificare
Salut Vizitator
IP: 34.207.152.62

Utilizator
Parola
ChatBox
Nume
Mesaj
Smile
Curs Valutar
Prognoza Meteo
Gripa noua, in lume. Peste 5000 de oameni au murit. Situatia se inrautateste in Ucraina
Data 02/11/2009 10:35  Autor Sympathy  Accesari 562  Limba Global
Gripa nouă a creat o situaţie mai mult decât alarmantă în Ucraina. Preşedintele Viktor Iuşcenko a cerut Statelor Unite, Uniunii Europene, NATO şi ţărilor vecine cu Ucraina ajutoare de urgenţă, împotriva epidemiei. 60 de ucraineni au murit, în ultima perioadă, din cauza gripei şi infecţiilor respiratorii, dar nu se ştie câţi au fost într-adevăr contaminaţi cu virusul A H1N1. 

Preşedintele Iuşcenko califică gripa H1N1 drept o "ameninţare la adresa securităţii naţionale", care îl obligă să ceară ajutorul prietenilor şi partenerilor strategici ai Ucrainei. Oficial, în ţară nu s-au înregistrat decât patru decese provocate de virusul H1N1, dar se crede că numărul real este mult mai mare. Slovacia, Polonia şi alte ţări au răspuns deja apelului şi au trimis măşti respiratorii şi medicamente antivirale. Gripa nouă este şi o temă a campaniei pentru alegerile prezidenţiale în care candidează atât Iuşcenko cât şi premierul Iulia Timoşenko. Amândoi îşi dispută rolul principal în combaterea epidemiei.

În restul Europei, situaţia diferă de la o ţară la alta. În Turcia s-a consemnat ieri al patrulea deces provocat de gripa nouă. Bulgaria a cerut o suplimentare a dozelor de medicamente antivirale, în timp ce, potrivit sondajelor, majoritatea elveţienilor şi francezilor refuză vaccinarea.

În Canada, în schimb, centrele de imunizare sunt luate cu asalt, mai ales că s-au anunţat alte două decese din cauza gripei H1N1. Autorităţile au lansat apeluri la calm, deoarece stocurile de vaccin încep să se epuizeze.

Situaţia este gravă şi în Afganistan, unde toate şcolile vor fi închise timp de trei săptămâni, pentru prevenirea extinderii epidemiei.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 5000 de oameni din toată lumea au murit din cauza infectarii cu virusul gripei AH1N1.

Sursa: Antena3 
Nu este nici un comentariu.