> Acasa > Stiri proaspete > Externe > CRIZA DIN UCRAINA - Serghei Lavrov: Statele Unite trebuie să convinga autoritatile de la Kiev sa inceteze operatiunile
Navigator
Autentificare
Salut Vizitator
IP: 34.207.152.62

Utilizator
Parola
ChatBox
Nume
Mesaj
Smile
Curs Valutar
Prognoza Meteo
CRIZA DIN UCRAINA - Serghei Lavrov: Statele Unite trebuie să convinga autoritatile de la Kiev sa inceteze operatiunile
Data 04/05/2014 00:37  Autor Radu  Accesari 419  Limba Global
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a îndemnat sâmbătă Statele Unite să intervină pe lângă autorităţile de la Kiev pentru ca acestea să înceteze imediat operaţiunile militare pe care le desfăşoară în sud-estul ţării.

"O operaţiune punitivă în sud-estul Ucrainei plonjează ţara într-un conflict fratricid", i-a spus la telefon Serghei Lavrov omologului său american, John Kerry, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe.
 
"Statele Unite trebuie să facă uz de influenţa sa pentru a obliga regimul de la Kiev, aflat sub controlul lor, care a declarat război propriului său popor, să înceteze imediat operaţiunile militare din regiunile din sud-estul ţării, să-şi retragă (forţele) şi să-i elibereze pe toţi participanţii la manifestaţii", a cerut ministrul rus.


Şeful diplomaţiei ruse a subliniat totodată "importanţa implicării totale a medierii OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)".
 
Prezenţa observatorilor OSCE este necesară pentru ca autorităţile ucrainene să poată aplica Acordul de la Geneva, încheiat la mijlocul lunii aprilie între Moscova, Kiev şi occidentali, a insistat el pe lângă secretarul de Stat american.
 
"Mai există şanse (pentru aplicarea acordului), cu condiţia de a oferi o reprezentare adecvată tuturor regiunilor împlicate în proces şi de a-i interzice pe teroriştii din cadrul Pravîi Sektor, care au comis masacrul sângeros de la Odesa", a anunţat el.
 
Cel puţin 50 de persoane au murit într-un incendiu şi în confruntările care au avut loc vineri, la Odesa, între proucraineni şi proruşi.
 
Sursa: Mediafax
Nu este nici un comentariu.