> Acasa > Stiri proaspete > România > O noua zi de proteste. Oamenii s-au adunat din nou in Piata Universitatii dar si in orase din tara
Navigator
Autentificare
Salut Vizitator
IP: 54.159.94.253

Utilizator
Parola
ChatBox
Nume
Mesaj
Smile
Curs Valutar
Prognoza Meteo
O noua zi de proteste. Oamenii s-au adunat din nou in Piata Universitatii dar si in orase din tara
Data 15/01/2012 18:37  Autor Radu  Accesari 553  Limba Global
Update 18:30 - Protestatarii din Piaţa Universităţii s-au adunat în faţa Teatrului Naţional dar şi pe partea opusă. Oamenii scandează lozinci împotriva regimului Traian Băsescu, cer demisia preşedintelui, Guvernului.

Traficul se desfăşoară în condiţii normale şi nu există blocaje în zonă.

Peste 2.000 de oameni protestează în centrul Capitalei. Jandarmii au făcut apel la calm. 400 de studenţi au anunţat că vor participa la protestele din Capitală, în această seară. 

Circa 200 de persoane s-au adunat şi în Reşiţa pentru a protesta, în centrul civic al municipiului. Oamenii cer demisia preşedintelui şi Guvernului.

Mai multe zeci de persoane au ieşit în Deva şi Hunedoara pentru a protesta, pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara. Oamenii au pancarte pe care scrie "Jos Băsescu!". La Deva, circa 100 de persoane au ieşit în stradă.

La Focşani sunt circa 100 de protestatari care protestează în Piaţa Unirii, într-un miting spontan.

Protestul de la Alba Iulia, la care au participat circa 300 de oameni, s-a încheiat. Oamenii s-au retras, după aproximativ două ore şi jumătate de protest. 

Nu au existat incidente între protestatari şi forţele de ordine.

Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a declarat, în direct la Antena 3, că sunt jandarmi prezenţi în Piaţa Universităţii şi alte zone din Capitală, pentru a preveni o aglomerare de persoane. 

Enache a adăugat că numărul acestora va fi suplimentat în funcţie de câţi oameni vor fi prezenţi în zonele cheie.

În Bucureşti, s-au adunat circa 300 de persoane din nou, în Piaţa Universităţii. Mai multe echipaje ale Jandarmeriei sunt prezente şi monitorizează protestele. Oamenii spun că au venit să vorbească despre nemulţumirile pe care le au, să îşi spună păsurile, fără violenţe.

Au fost montate garduri de protecţie şi, conform surselor antena3, există mai multe autobuze pline de jandarmi în zona Piaţa Rosetti care aşteaptă să intervină, în caz de nevoie.

La Cluj, peste 50 de persoane protestează în Piaţa Unirii, strigând lozinci împotriva preşedintelui Băsescu şi împotriva Guvernului, conform Mediafax. Printre protestatari se află şi membri ai PSD şi PNL.

Oamenii au venit cu steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie „Te ştim chior, dar nu şi surd când strigăm salvează SMURD!”, „Băsescu şi ai lui, criminalii statului”, „Ruşine, jandarmi bucureşteni!” Protestul nu este autorizat. Jandarmii supraveghează manifestarea pentru a preveni incidentele.

La Iaşi, peste 250 de persoane se află în Piaţa Unirii pentru a-l susţine pe medicul Raed Arafat dar şi pentru a manifesta împotriva şefului statului, căruia îi cer demisia, conform Agerpres.

Sindicalişti din sistemul sanitar, pensionari dar şi reprezentanţi ai unor ONG-uri se află printre manifestanţi. Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Jos guvernul, jos Băsescu!” şi „112, salvaţi SMURD!”

Peste 100 de persoane s-au adunat şi la Deva, pentru a protesta, în faţa Casei de Cultură. Trecătorii au început să se alăture protestatarilor şi astfel s-a mărit grupul de oameni.

86897022640077390618.jpg 61713753224871413770.jpg 75859214799944706641.jpg 54573010666527597908.jpg


Get Adobe Flash player


Sursa: Antena3
Nu este nici un comentariu.