> Acasa > Articole > Evenimente > Mars pubilc de sensibilizare si informare a comunitatii clujene cu privire la problematica HIV-SIDA
Navigator
Autentificare
Salut Vizitator
IP: 54.224.234.8

Utilizator
Parola
ChatBox
Nume
Mesaj
Smile
Curs Valutar
Prognoza Meteo
Mars pubilc de sensibilizare si informare a comunitatii clujene cu privire la problematica HIV-SIDA
Data 21/11/2010 19:44  Autor Radu Ciurus  Accesari 1263  Limba Global
Joi, 25 noiembrie 2010 de la ora 13.00-14.00 va avea loc evenimentul public cu participarea a aproximativ 150 persoane numit “Mars public de sensibilizare si informare a comunitatii clujene pe problematica HIV/SIDA”, organizat de Asociatia Studentilor de la Asistenta Sociala, Cluj-Napoca (A.S.A.S.) cu ocazia Zilei Internationale de Lupta Anti-SIDA care este in 1 decembrie in cadrul campaniei “Viata Conteaza” 

Punctul de intalnire este Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Babes Bolyai iar plecarea este la 13.00 din fata facultatii. Grupul vizibil prin pancarte, mesaje lipite si amploare urmeaza traseul: Calea Dorobantilor, Bulevardul Eroilor, pana in Piata Unirii unde se va forma o funda umana. Pe traseu, oamenilor li se va spune ca HIV nu se transmite prin o imbratisare, si li se va cere acordul sa fie imbratisati.

Campania “Viata Conteaza” se va derula in perioada 22-25 noiembrie 2010, si pe langa marsul public organizat, se vor realiza si alte evenimente cum ar fi: seri de film cu marturii ale persoanelor seropozitive, discutii pe marginea filmelor alaturi de ARAS Cluj. Workshop prezentat de Asociatia Benone Targul Mures Hiv sida si societatea Romaneasca.

Una dintre cele mai temute boli ale secolului este SIDA si face milioane de victime, in Romania existand in prezent peste 10 000 de bolnavi si aproximativ 6 000 de purtatori de HIV. Pe langa boala care le ameninta permanent viata, le sunt incalcate grav drepturile atat prin necunoasterea legislatiei cat si prin mentalitate.Parteneri in acest eveniment sunt:
 
Organizatia UNOPA Asociatia Benone Asociatia Romana Anti Sida
PSI Romania - -
In colaborare cu:

 
 radioplay.ro  Asociatia Cluster  rosca-bogdan.info  tiparesteacasa.ro

In concluzie, nu putem privi nepasatori cum altii sunt discriminati, exclusi si isi traiesc viata ca pe o drama. Miercuri promovam cetatenia activa, ne unim fortele indiferent de nationalitate, preocupari si capacitati personale pentru a deschide mintea si sufletul clujenilor asupra cruntei realitatii ce “sfasie” persoanele purtatoare de HIV/SIDA.

Eveniment finantat cu sprijinul PSI Romania
Pentru informatii suplimentare:
  • Mircea Gabriel – Coordonator Proiect
  • nr.tel. 0765350039
  • Turda Maria – Presedinte ASAS Cluj Napoca
  • nr. tel. 0747407290
Nu este nici un comentariu.